GodArt biografija

GodArt je najnovejši projekt znanega dinamičnega dua – pianista Jureta Godlerja in violončelista Tilna Artača, ki sta v širši javnosti poznana kot odlična komedijanta, imitatorja in glasbenika. Pri svojem delu združujeta tri temeljna področja zabavništva: GLASBO, HUMOR in ČAROVNIJE. V njunih predstavah smo tako priča prefinjenemu humorju in iluzijam, ki so vpete v vsebino ter združitvi klasične glasbe z pop-modernim slogom.

Vas zanima, kako se obnašati na koncertu klasične glasbe? Bi radi izvedeli nekaj več o klasični operi in prislunili pravi operni primadoni? Ali si drznete prisluhniti, kako Beatli, Michael Jackson, Britney Spears ali Lady GaGa zvenijo na originalen klasičen način?
Vse to in še mnogo več vam razkrije GodArt.Jure Godler - komik, pisec, igralec, komponist in čarodej


Rodil se je leta 1984 v Brežicah. Zelo zgodaj je začel kazati talente in začel igrati violino 
pri 7 letih in kasneje tudi klavir. Komponirati je začel pri 8 letih. Izobraževal se je na Srednji šoli za glasbo in balet v Ljubljani in na Glasbeni akademiji Mozarteum v Salzburgu, kjer je študiral kompozicijo. Do danes je skomponiral okoli 380 del vključno z operami, simfonijami, sonatami, koncerti in ostalimi komornimi zasedbami.
 
Leta 2003 ga je odkril legendarni Sašo Hribar in ga povabil v svojo ekipo Radia Ga-Ga (oddaja na Radiu Slovenija).
Leta 2004 je dobil stalno vlogo v sobotni večerni oddaji Hri-Bar, kjer je izvajal že nešteto vlog znanih in izmišljenih ljudi (George W. Bush, Tony Blair, Mr. Bean, Clint Eastwood, Jim Carrey, Kraljica Elizabeta, Marilyn Manson, Al Gore, Vladimir Putin, Angela Merkel, John Travolta, Superman, Andy Warhol, Bono, Elvis, Don King, Mahmud Ahmadinejad, Sylvester Stallone, itd.)
Leta 2004 je ustvaril tudi lik 'Profesorja Godlerja', ki je v oddaji Tistega lepega popoldneva na Televiziji Slovenija vsako nedeljo popoldne odkrival glasbene plagiate. Lik je doživel odlične odzive.
Leta 2005 je za 80 letnico podjetja Mura napisal in dirigiral simfonijo Murafonija v Slovenski filharmoniji.
Leta 2007 je prejel medijsko nagrado Viktor za obetavno medijsko osebnost.
Leta 2007 je prav tako začel nastopati v Hollywoodu v klubih Improv in Comedy Store na Sunset Boulevardu.
Leta 2008 je napisal biografijo Radia Ga-Ga, ki je v trenutku postala uspešnica.
Leta 2009 je nastopil z zvezdo Policijskih akadamij Michaelom Winslowom v Unionski dvorani v Ljubljani (skupaj s Tilnom Artačem v duetu GodArt)
Leta 2010 je nastopil v Comedy & Magic Clubu na plaži Hermosa v Los Angelesu s Tilnom Artačem. Izvedla sta točko Die schlechte Romantik - priredba Bad Romance Lady Gaga.
Leta 2011-12 je v tandemu s Tilnom Artačem gostoval s predstavo GodArt-live  že več kot 45 krat po vsej Sloveniji. 
 


Tilen Artač - glasbenik (violončelist) in komik

 
Tilen Artač je rojen leta 1985 v Ljubljani. Junija 2007 je magistriral na Akademiji za glasbo v Zagrebu pri profesorju Valterju Dešpalju. Glasbeno izobraževanje je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Gradcu pri profesorju Rudolfu Leopoldu ter komorno glasbo pri profesorju Chia Chovu. V času šolanja je dosegel vidne uspehe. Prejel je prvo nagrado na evropskem tekmovanju Alpe - Jadran v Gorici, prvo nagrado ter zlato plaketo na državnem tekmovanju. Je član klavirskega tria Tempo giusto, s katerim je prav tako prejel prvo nagrado na državnem tekmovanju in prvo nagrado na evropskem tekmovanju v Majanu (Italija). Kot solist ter komorni glasbenik je nastopal doma in na tujem: Moskva, Helsinki, Bruselj, Dunaj (Musikverein), Amsterdam (Cello Biennale 2008), Pariz, London, Dubrovnik.
 
Kot solist je nastopil z Zagrebško Filharmonijo v veliki dvorani Vatroslav Lisinski v Zagrebu in z orkestrom United na Festivalu Bled 2008. Kot član ansambla Cellomania (ansambel 12-ih violončel) je sodeloval s svetovno znanimi glasbeniki, kot sta npr. Mischa Maisky ter Giovanni Sollima. 
 
Od leta 2004 je član ekipe imitatorjev in ustvarjalcev radijske oddaje Radio GA GA, ter televizijske oddaje HRI-bar pod taktirko radijske in televizijske legende Saša Hribarja. Njegovi najbolj znani liki in imitacije so: psihologinja Ifigenija, Mirko Sepertinšek, dr. Dimitrij Rupel, Borut Pahor, Gregor Golobič, Breda Pečan, Milan Kučan, Svetlana Makarovič in Zlatko Zahović.
 
Sodeloval in nastopal je pri zabavnih oddajah kot so: Piramida, Spet doma, TLP… 
V tandemu GodArt je s predstavo GodArt-live v zadnjem letu in pol nastopil že na več kot 45 gostovanjih po vsej Sloveniji in tudi že v tujini. Leta 2010 je nastopil v Unionski dvorani v Ljubljani s svetovno znanim stand up komikom, imitatorjem in igralcem v filmih Policijska akademija Michaelom Winslowom, septembra 2010 pa tudi v Magic - Comedy Clubu Hermosa Beach v Los Angelesu.

Tilen Artač je prejel nagrado Franeta Milčinskega – Ježka za leto 2012, ki jo RTV Slovenija podeljuje že 24. leto za posebne dosežke na področju žlahtnega humorja in satire oziroma za izvirne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo tradiciji Ježkovega duha.